Gode råd fra en kollega

Tilbake i 2002 etablerte Bård Pedersen sammen med noen venner en klinikk for bedriftshelse i Tromsø. Siden de påtok seg nye økonomiske forpliktelser i tillegg private lån, mente en av kollegene at de burde skaffe seg livsforsikring. Andre i hans familie hadde opplevd økonomiske problemer som følge av helseplager, og dette syntes kollegaen de burde sikre seg mot – ikke minst med en nystartet bedrift.

Forsikret boliglån og inntekt

- Jeg syntes dette hørtes fornuftig, og jeg kontaktet en jeg kjente som jobbet i Nordea Liv, forteller Bård. - På grunnlag av familie- og arbeidssituasjonen, samt størrelsen på boliglånet vårt, ble jeg anbefalt en livsforsikring med en dødsfallsdekning på 1,5 millioner kroner og uførhetsdekning på 1 million kroner. Hvis noe skulle skje, ville vi med disse dekningene fortsatt kunne beholde huset og ha det greit økonomisk, selv med bortfall av eller sterkt redusert inntekt. Med to barn i familien, ble dette ekstra viktig.

Bård_PEdersen_640-360

- Det er for sent når ting plutselig skjer. Folk må være føre var, bli flinkere til å tenke fremover på hva som kan oppstå, og hvilke konsekvenser dette kan få. For Bård Pedersen ble en gammel livsforsikring redningen.

Problemer med helsa

Tiden gikk, og Bård tenkte ikke noe mer på livsforsikring. Men etter en ti-tolv år begynte han å få helseproblemer med blant annet ukontrollert hjerteflimmer. Han tenkte på livsforsikringen han kjøpte for mange år siden, men avventet for å se hvordan helsa utviklet seg.

- Jeg gikk ytterligere to år med helseplager, forteller Bård. - Jeg måtte endre arbeidsoppgavene mine på jobben, og gikk dermed også ned i lønn. Jeg kontaktet da Nordea Liv, og etter en vurdering av uføregraden ble jeg erklært 50 % arbeidsufør. Dette kvalifiserte til utbetaling av uføreforsikringen.

- Det smarteste jeg har gjort

- Å kjøpe den livsforsikringen tilbake i 2002 kan ha vært det smarteste jeg har gjort, sier Bård i dag. - Ingen vet hva som vil skje i fremtiden. Jeg fikk helseplager og ble delvis arbeidsufør. Utbetalingen fra livsforsikringen gjorde det mulig for oss å betale ned på boliglånet og ha penger i bakhånd. Vi slapp økonomiske bekymringer i en utfordrende tid, og slik ble mange kilo ble tatt av skuldrene våre. Livsforsikring min viste seg å bli det økonomiske sikkerhetsnettet vårt, sier han.

Livsforsikring - noe for deg?

Se en kort film med pensjonseksperten vår Liven Sandell. Hun forklarer og viser på en enkel måte hvordan livsforsikring kan gi deg og familien din økonomisk trygghet. 

Se film!

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Her kan du lese mer om de ulike dekningene

Forsikring ved alvorlig sykdom Åpnes i nytt vindu

Rammes du av en alvorlig sykdom blir livet ditt plutselig snudd opp ned. Da vil en engangsutbetaling gjøre en vanskelig situasjonen enklere.

Les mer om Alvorlig sykdom Åpnes i nytt vindu

Forsikring ved død Åpnes i nytt vindu

Hva skjer med boliglånet hvis en av familiens inntekter blir borte som følge av et dødsfall? Denne forsikringen kan sikre at de som sitter igjen kan bli boende i en ellers vanskelig tid.

Les mer om Dødsfall Åpnes i nytt vindu

Forsikring ved uførhet Åpnes i nytt vindu

Visste du at halvparten kommer til å forlate arbeidslivet før fylte 67 år på grunn av uførhet? Hva skjer med inntekten din dersom du ikke kan jobbe lenger?

Les mer om Uførhet Åpnes i nytt vindu

Kontakt oss

Trenger du hjelp?

Mandag - fredag kl. 08.00 - 16.00