En vanlig søkefrase på Google er: “Kan man arve gjeld?”. Svaret er både ja og nei. Ingen kan tvinge deg til å ta over gjelden til en som har gått bort. Men hvis du arver en bolig, må du også ta ansvar for boliglånet som ofte hører med. Og klarer du ikke betale boliglånet, kan du bli nødt til å selge.

– Det som er viktig dersom du arver en bolig med boliglån er å finne ut om du klarer å betjene boliglånet. Dette vil være avgjørende for hvorvidt du har mulighet til å beholde boligen eller ikke, sier forbrukerøkonom Derya Incedursun .

Dette er en problemstilling mange familier møter når den ene parten går bort. Derfor er det viktig å sørge for at du er godt nok forsikret ved dødsfall.

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Økonomien til de som blir igjen

Når et par kjøper bolig eller fritidsbolig, er det vanlig å tenke at man skal være sammen om å betale ned på lånet. Men hvis den ene parten dør, kan den som blir igjen få vanskeligheter med å betale boliglånet alene. Noen ganger må den som står igjen selge boligen, og det kan være en tøff påkjenning i en ellers tung tid. Det er derfor viktig å vurdere en god livsforsikring. Den gir deg trygghet om at du kan beholde boligen selv om du skulle stå igjen med utgiftene alene.

Du regner kanskje med at du er godt nok forsikret gjennom jobben, slik mange tenker. Men har du faktisk sjekket? Vil utbetalingene dekke de løpende utgiftene? Dessverre er det ikke alltid slik. Utgiftene til begravelse kan bli store, og i tillegg kan det oppstå juridiske spørsmål som du vil ha hjelp til. Dette kan medføre ekstra kostnader, og da kan en livsforsikring komme godt med.

I parforhold der den med størst inntekt dør, kan utfordringene etter dødsfallet bli ekstra store. Det kan bli tøft for deg som er igjen å håndtere en ny og strammere økonomisk hverdag, i tillegg til å skulle takle den personlige tragedien. En god livsforsikring kan dermed være en stor økonomisk lettelse for de som blir igjen.

Den viktigste forsikringen

Tommelfingerregelen for forsikring er at man skal forsikre seg mot de ulykkene som gir størst utslag i økonomien. Derfor forsikrer de aller fleste boligen, bilen og hytta. Sånn sett er det overraskende at mange glemmer å tenke på livsforsikring.

– Livsforsikringen kan være helt avgjørende for om den etterlatte kan beholde boligen sin, og opprettholde den levestandarden de er vant til, forteller forbrukerøkonom Derya Incedursun.

Livet og døden er omgitt av mysterier. Men vi kan i hvert fall kan si én ting sikkert: Alle bør undersøke om de er godt nok forsikret. Spesielt de som har familie og felles boliglån.

Hva er behovet ditt?

Du kan ordne Livsforsikring her og nå!

Sjekk pris og kjøp Livsforsikring Åpnes i nytt vindu

Kontakt oss

Trenger du hjelp?

Mandag - fredag kl. 08.00 - 16.00