Visste du dette om kvinner og pensjonssparing?

  • Kvinner er betydelig mer bekymret for økonomien som pensjonist enn menn
  • Kvinner får i gjennomsnitt 40 % av lønnen sin i pensjon. Menn får i gjennomsnitt 50 %
  • Kvinner er mer opptatt av bærekraftig sparing enn menn. Menn er mer opptatt av høy avkastning enn bærekraft
  • 60 % av kvinner vet ikke hva arbeidsgiver sparer for dem i pensjon
  • Kvinner sparer mer forsiktig enn menn. Betydelig flere sparer på bankkonto med lav rente, som gir liten avkastning. Menn er mer offensive og tar mer risiko for pensjonssparingen sin

Hva med deg - har du oversikt over hva du skal leve av som pensjonist?  
Du kan enkelt ta flere og smarte grep for å få bedre kontroll over egen pensjon, og for å øke den. En god start er å sjekke hva folketrygden og arbeidsgiver sparer for deg. Ta stilling til om du har den aksjeandelen som passer for deg. Kanskje du bør spare litt selv? Det viktigste er at du er trygg på at du har gjort det som er riktig for akkurat deg. Les mer her

4 smarte grep du kan ta i Nordea Boost

  • Få en samlet oversikt over pensjonen din og se hva du får i lønn som pensjonist
  • Samle pensjon fra tidligere og nåværende arbeidsgivere på ett sted og få lavere kostnader
  • Øke aksjeandelen på sparingen din fra arbeidsgiver og oppnå høyere forventet avkastning 
  • Boost pensjonen din ved å starte egen sparing, enten i IPS eller Fondskonto 
  • Sjekk din egen pensjonskonto og få oversikt over mulighetene dine

Bli en pensjonsvinner!

Likestilling og kjønnsbalanse i arbeidslivet er satt på dagsordenen, og det snakkes mye om lik lønn for likt arbeid. Men hva med lik pensjon for likt arbeid? Det er på tide at vi sammen tetter pensjonsgapet mellom kvinner og menn! 

De fleste i Norge får omtrent halvparten av den lønnen de har i dag, i pensjon. Da hjelper det lite at du får dobbelt så mye fritid, hvis du har mindre å rutte med. Og forskjellen mellom menn og kvinner er fortsatt overraskende stor. 

Fremtidens kvinnelige pensjonister er dårligere stilt enn de mannlige, og får i gjennomsnitt 90 0000 kr mindre i årlig pensjon, før skatt. Dessuten er 85 % av alle minstepensjonister kvinner. Dette til tross for at kvinner jobber 1,2 år lengre enn menn før de pensjonerer seg. Kvinner har i tillegg en høyere gjennomsnittlig levealder, som vil si at pensjonspengene må fordeles over flere år. Det er derfor viktig at vi får oversikt over økonomien vår og tar smarte grep for egen fremtid. På den måten blir vi pensjonsvinnere!

I mobilløsningen Nordea Boost får du en samlet oversikt og bedre forståelse over egen pensjon. Dette ved at vi visualiserer pensjonen din på en ny måte og du kan se hva du får i lønn når du blir pensjonist. I tillegg kan du sjekke hvordan ulike beløp med egen sparing kan påvirke størrelsen på pensjonen din. Selv om de fleste er glad i jobben sin, er det godt å vite at du ikke må jobbe evig. Men som ved alt annet, koster det penger å nyte en god pensjonisttilværelse. Heldigvis kan du ta flere smarte grep i Nordea Boost for å øke pensjonen. 

Vi hjelper deg med å komme i gang!

Selv om det kanskje er mer fristende å bruke pengene dine på noe annet akkurat nå, så er det lurt å spare noe. Så kan du leve livet og gjøre det du vil - også som gammel. Noen få hundrelapper i måneden med pensjonssparing kan utgjøre en stor forskjell for deg som pensjonist.

Sparer du i Fondskonto Pensjon låses ikke pengene frem til pensjonsalder, og du kan ta de ut når du vil. Med IPS (Individuell pensjonssparing) er pengene bundet frem til pensjonsalder, men du får til gjengjeld en skattefordel. Begge utbetalingene er skattepliktige. 

Fondskonto Pensjon Åpnes i nytt vindu

Fordelen med Fondskonto Pensjon er at det er ingen øvre sparegrense og du velger selv utbetalingstidspunkt. I motsetning til IPS er det ingen skattefordel.

Les mer om Fondskonto Pensjon Åpnes i nytt vindu

IPS (Individuell pensjonssparing) Åpnes i nytt vindu

Med IPS kan du spare opptil 15.000 i året og få inntil 3.333 i skattefordel. Utbetaling starter tidligst fra 62 år og det er ingen formuesskatt.

Les mer om IPS Åpnes i nytt vindu

Liven med klar oppfordring!

Vår egen pensjonsekspert, Liven Sandell, forklarer kort og enkelt hvorfor pensjonssparing er viktig for oss kvinner. Bli litt klokere på ett minutt! 

Se film

Kontakt oss

Trenger du hjelp?

Mandag–fredag kl. 08.00–16.00