– Jeg levde et veldig hektisk liv. Drev med motorsport, trente et håndball-lag, hadde små unger og på toppen av det hele en svært travel jobb i næringslivet. Jeg burde kanskje skjønt at smellen kunne komme.

Anders kikker utover åkerlandskapet som omgir det idylliske tunet han bor på. Her er det langt mellom hver nabo, og enda lengre til storbyens stress og mas. Og det synes; Anders er livsglad og positiv. Men når han snakker om dagen da alt forandret seg, setter alvoret seg i ansiktet.

Dette er en problemstilling mange familier møter når den ene parten går bort. Derfor er det viktig å sørge for at du er godt nok forsikret ved dødsfall.

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Når alt forandrer seg

– Jeg våknet opp, og var helt lam på den ene siden. Prøvde å banne, men klarte det ikke. Da skjønte jeg at her var det noe alvorlig galt. Anders hadde fått hjerneslag i en alder av 35 år. Han ble arbeidsufør, og selv om han hadde et sterkt ønske om å fortsette i jobben, måtte han gi seg. I dag er han takknemlig for at han hadde forsikringene på plass.

–Gjennom forsikringen fikk jeg først et større engangsbeløp, og deretter en månedlig utbetaling. Det gjorde at jeg kunne fortsette å leve et aktivt liv, og ungene mine kunne få en fin oppvekst.

Mange har noe forsikring gjennom jobb, men denne er kan være mangelfull og ikke godt nok dekkende. Hvis du blir ufør, og ikke har livsforsikring, er du prisgitt utbetalinger fra staten. Mange opplever disse utbetalingene som beskjedne i forhold til inntekten de hadde før. Har du en høy lønn vil fallet i inntekt bli stort. Noen blir nødt til å selge boligen sin, når de ikke lenger har råd til å betale boliglånet.

– Jeg har alltid fortalt ungene mine hvor viktig det er å være forsikret. I dag er de voksne, og har heldigvis forsikring. Det var nok en øyeåpner det som skjedde med meg, sier Anders.

Handler om å bli boende

Konsekvensene av å ikke ha livsforsikring kan være ekstra store for småbarnsfamilier. Det er selvsagt ikke gratis å ha barn, og hvis inntekten brått skulle bli mindre på grunn av alvorlig sykdom eller uførhet, kan økonomien bli trang. Hvis man blir nødt til å flytte, er det kanskje små barn som føler sterkest på en slik forandring. Spesielt dersom de må bytte skole, og få seg nye venner. For mange handler derfor livsforsikring om å kunne bli boende om noe skulle skje.

– Det var noen tunge tider. Men i dag har jeg det veldig bra, og jeg lever et aktivt og spennende liv. Konsekvensene om jeg ikke hadde vært godt forsikret, de tør jeg ikke tenke på engang, sier Anders.

Kontakt oss

Trenger du hjelp?

Mandag - fredag kl. 08.00 - 16.00