Vet du hvordan arbeidsgiveren din sparer til pensjon for deg?

Pensjonen som innbetales fra arbeidsgiveren din settes inn på pensjonskontoen din i Nordea Liv. Pensjonsinnskuddene plasseres vanligvis i en investeringsprofil som er spesialtilpasset pensjonssparing. Hvor mye pensjon du får utbetalt, avhenger blant annet av fire faktorer - se under:

If you want to read this page in English - click hereÅpnes i nytt vindu

1. Hvor mye arbeidsgiveren din innbetaler for deg Åpnes i nytt vindu

Det er stor variasjon i hvor mye hver enkelt arbeidsgiver sparer i pensjon for sine ansatte. Her kan du se hvor mye arbeidsgiveren din innbetaler for deg.

Pensjonsavtalen din Åpnes i nytt vindu

2. Hvordan pengene dine investeres Åpnes i nytt vindu

Arbeidsgiver velger normalt en investeringsprofil som er lik for alle ansatte. Denne er ikke nødvendigvis tilpasset ønskene dine. Du kan selv velge hvordan pensjonspengene dine investeres (dersom du er eldre enn 18 år)

Les om hvordan du kan øke pensjonen din Åpnes i nytt vindu

3. Hvor lenge pengene får vokse Åpnes i nytt vindu

Jo lengre du har igjen til pensjonsalder, desto flere år har du der du kan oppnå god avkastning. Vet du at pensjonen din blir betydelig lavere dersom du slutter i arbeid og tar ut pensjon fra 62 år?

Beregn pensjonen din Åpnes i nytt vindu

4. Hvor mye du sparer selv Åpnes i nytt vindu

Folketrygden sammen med pensjon opptjent gjennom jobben din, vil for mange utgjøre ca. 50 % av dagens lønn. Jo tidligere du kommer i gang med egen sparing, jo mer kan du få i pensjon. Du kan spare til egen pensjon på flere måter.

Les mer om sparing Åpnes i nytt vindu

Annerledes pensjonsfilm

Pensjon oppleves som komplisert for mange. Vi er så heldige å ha vår egen pensjonsekspert, Liven Sandell, med på laget. Hun har laget en pensjonsfilm hvor hun forklarer og visualiserer pensjon på en enkel og litt annerledes måte.

Vet du hvordan pensjonen din er satt sammen?

Det norske pensjonssystemet er tredelt: pensjonen fra folketrygden, pensjon som arbeidsgiver sparer for deg og det du sparer selv.

Pensjonsillustrasjon

Egen sparing
Er pensjon fra folketrygden og arbeidsgiver nok for deg? Benytt våre verktøy til å få oversikt over hva du kan forvente å få i pensjon. Det gjør deg i bedre stand til å ta gode valg for pensjonssparingen din. Les mer om egen sparing

Pensjon fra nåværende og tidligere arbeidsgivere
Arbeidsgiver sparer minimum 2 % av lønnen mellom 0 – 12 G til pensjonen din. Les mer om pensjon fra arbeidsgiver

Folketrygden
Folketrygden er grunnmuren i pensjonssystemet vårt. Pensjonen fra folketrygden sikrer at du har en inntekt den dagen du blir pensjonist. Pensjonen baseres på hvor mye du har tjent i løpet av din arbeidskarriere. For mange vil dette ikke utgjøre mer enn 50 % av dagens lønn. Les mer om folketrygden

Foretrekker du å motta brev fra oss i posten?

Vi kommuniserer elektronisk med deg via våre digitale kanaler. Du vil varsles via e-post eller på SMS når du har mottatt nettpost fra oss i Persondialogen. Hvis du foretrekker å motta denne informasjonen per post, kan du velge dette alternativet i Persondialogen ved å:

Når du har valgt utsendelser fra oss i posten anses informasjon som levert når det er sendt til din registrerte adresse. 

Spent på hvordan din fremtidige pensjon ser ut?

Vi henter dine tall fra folketrygden, tidligere arbeidsgivere og det du sparer hos oss.

Få oversikt i dag Åpnes i nytt vindu

Kontakt oss

Ring 23 25 47 00

Ordinær åpningstid mandag - fredag kl. 08.00 - 16.00.